4 pers
500 g nötkött
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2-3 tsk riven färsk ingefära
(lika mycket stor vitlökshög som ingefära är tumregeln)
3 msk rapsolja
1 tsk spiskummin i frön! ej mald.
2 lagerblad
1-2 tsk chilipeppar
4 msk tomatpuré
1-2 msk torkad koriander
3 dl vatten
Skär köttet i bitar, ca 2-3 cm stora tärningar, eller använd färdiga grytbitar. Grovhacka löken, finhacka vitlöken. Fräs alla kryddor i oljan tillsammans med löken. Tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt det hela småkoka under lock tills köttet är mört (beror på vilket kött du valt, men det kan ta 30-60 minuter). Salta och peppra
Servera med kokt ris och grönsallad eller kokt broccoli, matlagningsyoughurt med vitlök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar