4 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskrydda
500 g kesella vanilj
1 brev saffran
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en annan bunke.
- Rör ner blandningen i smeten.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper.
- Häll ut smeten och grädda i 5-10 minuter i 225 grader eller tills smeten stelnat.
- Prova med sticka.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
- Drag försiktigt av papperet som kakan gräddats på.
- Låt svalna.
- Blanda kesella vanilj med saffran.
- Bred ut krämen på hela kakan.
- Rulla försiktigt ihop till en rulle och lägg in i kylen.
- Skär i skivor precis innan serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar