Etiketter

fredag 13 februari 2009

Pepparkaksrulle

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
½ tsk bikarbonat
2 msk filmjölk

Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör försiktigt ner det tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Stö lite socker på kakan och stjälp upp den på smörpapper. Drag av pappret som kakan gräddats på. Vispa grädden hårt och blanda ner lingonsylten. Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från långsidan. Förpacka och frys rullen. Kakan kan skivas otinad och serveras direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar