I
Ugn 200°. 25 - 30 minuter.
4 ägg
6 dl socker
150 gr mjukt smör
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Rör i det mjuka smöret
Tillsätt resten av ingredienserna
Rör om och häll upp i en bakplåts klädd form (ca 20 x 30 cm)
Grädda ca 15 - 20 minuter
Gör glasyren undertiden
200 gr kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde (havregrädde)
75 gr smör
Häll alla ingredienser i en kastrull och sjud i 5 minuter
Bred över den varma kakan och grädda ytterligare 5 - 10 minuter
Låt svalna och skär i små rutor
II
(ca 30 bitar)
225 g smör eller margarin
4 dl socker
3 stora ägg
6½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
5 1/4 dl mjölk
Kokosglasyr:
300 g kokosflingor
3 dl strösocker
1½ dl sirap
125 g smör eller margarin
½ dl mjölk
Ugn: 175 grader
Beskrivning
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder utnder fortsatt kraftig omrörning. Blanda mjölet med bikarbonat bakpulver vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Gör under tiden glasyren. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 5-6 minuter.
Tag ut kakan och bred kokosglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter mitt i ugnen.
Låt kakan kallna innan den skäres i bitar ca 5x5 cm.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar