4 portioner
Tillagningstid ca 30 min
4 filéer à ca 150 g av fjällröding
eller annan fisk
olja, smör eller margarin
ca 1 tsk salt
svartpeppar
Sås:
1 burk crème fraiche, gärna lätt
ca 4 msk rom av valfri sort
hackad dill
salt, peppar
1. Låt gärna skinnet vara kvar på färsk fisk. Snitta dem i så fall lätt på skinnsidan.
2. Pensla fisken med olja. Om grillpanna ska användas behöver den också penslas så att inte fisken fastnar. Grilla filéerna 2-4 min per sida, tiden beror på hur tjocka filéerna är. Eller stek fisken, ev panerad, i fett i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Blanda crème fraiche med rom, dill, lite salt och peppar.
Servera med kokt potatis, gärna pressad, och citron att pressa över fisken.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar