Receptet är för 4 port.
3 msk balsamvinäger
3 st vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 st röda chilifrukter eller 1 tsk sambal oelek
2-3 msk honung
2 msk olivolja
svartpeppar, krossad
4 st kycklingfilé(er)
4 st limefrukt(er)
250 g coctailtomater
1/2 gurka
1/2 röd lök
50-70 g gräddfil
svartpeppar, krossad
flingsalt
Tillagning:
Blanda honung, vinäger, riven ingefära, finhackade hackade chilifrukter elle sambal, vitlök, olja och peppar och häll över kycklingen. Marinera kycklingen i minst 2 timmar, bäst blir marinering över natten. Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna tills de är genomstekta. Halvera limefrukterna och lägg på grillen under tiden så att de karamelliseras.
Tomat- och gurksallad.
Dela coctailtomaterna i 2 eller 4 delar, skiva gurkan i halvor eller fjärdedelar, skiva rödlöken tunnt. Blanda allt väl i en skål och tillsätt gräddfilen och svartpappar. Före servering strö flingsalt över och blanda väl.
Servera kycklingen med tomat- och gurksalladen, ris och lime
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar