Såg detta recept på aftonbladet och en dag ska jag göra detta - låter så gott.
för 4 portioner
446 kcal/person
200 gram pasta, helst penne
200 gram lök
(en medelstor lök=ca 100g)
4 klyfta vitlök
3 msk hackad persilja
5 st hackade soltorkade tomater
2 msk olivolja
800 gram krossade tomater
(en burk krossade tomater=ca 400g)
1 tsk oregano
400 gram röda bönor på burk
75 gram tärnad fetaost
2 tsk socker
50 gram riven ost
75 gram mozzarella
4 msk ströbröd
salt och peppar
Tillagning:
1. Sätt igång pastakoket.
2. Sätt igång ugnen på 250 grader.
3. Skala och hacka löken och vitlöken.
4. Hacka persiljan och de soltorkade tomaterna grovt.
5. Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull och fräs löken och vitlöken. Den ska bara mjukna inte brynas.
6. Häll i tomaterna, persiljan, de soltorkade tomaterna och oreganon. Koka ihop i 5 minuter.
7. Häll i bönorna, fetaosten och sockret. Koka ihop ytterligare 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
8. Blanda med den färdigkokta pastan och lägg i en vid ugnssäker skål eller i en liten långpanna.
9. Strö över riven ost, skivad mozzarella och till sist ströbröd.
10. Gratinera i ugnen till osten smält och fått lite färg.
Gott att dricka till: Mezzacorona - 22951
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar