Frasiga paket fyllda med Västerbottenost smakar mycket bra som tilltugg till Blossaglögg!
Den välkända röda originalglöggen fick sitt namn 1993 och samma år lanserades den vita glöggen. Med sin klassiska kryddning, med inslag av pepparkaka och russin, är den nu den mest sålda glöggen i Sverige.
10 portioner
200 g Västerbottenost
250 g Keso
2 ägg
svartpeppar
eventuellt lite salt
1 dl bladpersilja, finhackad
1 förpackning filodeg, 270 g
100 g smält smör
Sätt ugnen på 200 °C. Fördela Västerbottenost i mixern och tillsätt Keso. Ha i ägg och persilja, och kör igen. Krydda med svartpeppar och eventuellt salt.
Tina filodegen. Bred ut ett ark på ett bakplåtspapper, pensla med det smälta smöret. (Täck de övriga arken med en fuktad handduk, de torkar snabbt.) Lägg ett ark ovanpå. Skär degen i längsgående strimlor, cirka 5 cm breda.
Lägg en tesked av ostsmeten i ena änden och vik till en liten triangel. Fortsätt att vika hela remsan till ett trekantigt paket. Gör likadant med resten av filoarken och ostsmeten.
Placera trianglarna på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan med smör och grädda dem gyllenbruna, cirka 10-12 minuter. Serveras ljumma.
Det går jättebra att ha dessa ogräddade i frysen och bara ta fram och grädda vid tillfälle!
Känns det lite "pilligt" att göra trekanter smakar det lika bra att göra en paj och skära i bitar när den svalnat.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar