Etiketter

tisdag 24 februari 2009

KYCKLINGSLASAGNE

Det här behöver du
(4 personer)
1 lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 msk olivolja
400 g kycklingbitar eller
3 kycklingbröst
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 msk hackad salvia eller
2 tsk torkad.
12 färska pastaplattor
5 dl kelda ostsås
2 dl riven ost, låt gärna
hälften vara parmesan
salt, peppar

Så här gör du
Sätt igång ugnen på 225 grader.
2. Rensa och skiva champinjonerna. Hacka salvian.
3. Skala löken och vitlöken. Hacka fint.
4. Fräs hacket några minuter i olivoljan i en gryta eller en stor kastrull på medelvärme.
Det ska inte ta färg, bara mjukna lite.
5. Lägg i kycklingbitarna, salta, peppra och fortsätt fräsa tills den blivit brynt.
6. Dra upp värmen och häll i champinjonerna, tomaterna, tomatpurén och salvian.
7. Rör om och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka ihop
såsen ytterligare om den är rinnig. Ta den annars av värmen.
8. Smörj en ugnssäker form eller en liten långpanna. Varva kyckling/tomatsås, pastaplattor och ostsås. Ostsås på toppen och strö över den rivna osten.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
10. Servera med bröd och en grönsallad.


Kycklinglasagne gorgonzola och med sallad

Portioner: 4
Ingredienser
500 g lasagneplattor
1 kyckling, grillad
3 paprikor, en av var färg
250 g champinjoner
1 lök
ost, riven
salt och peppar

Sås
4 msk smör, eller
margarin
5-6 msk mjöl
1 liter mjölk
2 dl crème fraiche
125 g Gorgonzola
1 klyfta vitlök
2 tsk basilika, torkad
salt och peppar

Tomatsallad
5 tomater
1 rödlök
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
3 msk vatten
bladkrydda
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Tillagning
ugnstemperatur 225º

Ta bort allt kött från kycklingskrovet. Låt skinnet sitta kvar. Skär köttet i fina bitar. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar. Ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och hacka löken.
Fräs paprika, champinjoner och lök i olja.
Salta, peppra och blanda i kycklingköttet. Dra från plattan och låt stå medan du gör såsen.
Smält matfett. Tillsätt mjölet och låt fräsa en liten stund. Häll i mjölken sakta under omrörning. Låt såsen koka 3-5 minuter.
Blanda ner crème fraiche, gorgonzola, pressad vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar. Låt koka några minuter.
Smörj en form. Varva såsen, kycklingröran och lasagneplattorna i formen.
Avsluta med sås och strö ett lager riven ost över anrättningen. Sätt in den i ugnen i ca 20 minuter.



Kycklinglasagne m spenat

(4 personer)

1 förpackning (200 gram) färska lasagneplattor
1 påse (250 gram) fryst salladskyckling eller köttet från en grillad kyckling
5 dl färdig ostsås, Kelda
250 gram fryst eller färsk bladspenat
4-5 soltorkade tomater i olja
1 dl riven lagrad ost
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 krm nymald svartpeppar

* Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök.
Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna.

* Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar.

* Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda mitt i ugnen cirka 15 min.



KYCKLINGLASAGNE A LA MEXICO
4 personer
400 g kycklingfilé
1 lök
1 grön paprika
2 msk rapsolja
1 dl vetemjöl
Lite kryddmix
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 burk garlic salsa
1 paket (c:a 350 g) vetetortillas
160 g (4 dl) riven ost, 10 %

Tillbehör: 1 portion sallad

Dela kycklingen i små bitar. Hacka löken och paprikan. Bryn kyckling, lök och paprika i olja. Strö över mjöl och kryddmix. Spä ut med vatten, grädde och garlic salsa. Koka i 5-10 minuter. Lägg tortillas, ost och kycklingfyllning om vartannat i en ugnssäker form. Börja och avsluta med tortillas. Strö ost över den översta tortillan. Gratinera i ugn på 200 grader i 20 minuter. Servera med sallad.

Näringsinnehåll per portion:
kJ 2714/kcal 649
Protein 55.4 g (31 %)
Fett 23.2 g (29%)
Kolhydrater 70.4 g (40 %)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar