Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Snabblagad fjällgryta


3-4 portioner
Tillagningstid ca 30 min

1 förpackning (240 g) fryst älg-, ren- eller viltskav
1 liten röd eller gul lök
2 msk smör eller margarin
ca 200 g färsk svamp,
t ex ostronskivling eller
champinjoner eller 1 burk svamp,
t ex kantareller
1 dl buljong av fond eller tärning
1/2 tsk salt
svartpeppar
(2-3 msk fjällbrynt messmör)
persilja

1. Halvtina skavet. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva färsk svamp eller häll av och spara spadet från burksvampen.
2. Hetta upp lite fett i en panna och fräs skav och lök på ganska stark värme under omrörning. Ta upp skav och lök och fräs svampen. Blanda det frästa i grytan och späd med buljong eller svampspad. Smaka av med salt, peppar och ev mes-smör. Sjud ca 5 min. Klipp i persilja.Servera med pressad potatis, ris eller couscous

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar