Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
tisdag 24 februari 2009
Snabblagad fjällgryta
3-4 portioner
Tillagningstid ca 30 min
1 förpackning (240 g) fryst älg-, ren- eller viltskav
1 liten röd eller gul lök
2 msk smör eller margarin
ca 200 g färsk svamp,
t ex ostronskivling eller
champinjoner eller 1 burk svamp,
t ex kantareller
1 dl buljong av fond eller tärning
1/2 tsk salt
svartpeppar
(2-3 msk fjällbrynt messmör)
persilja
1. Halvtina skavet. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva färsk svamp eller häll av och spara spadet från burksvampen.
2. Hetta upp lite fett i en panna och fräs skav och lök på ganska stark värme under omrörning. Ta upp skav och lök och fräs svampen. Blanda det frästa i grytan och späd med buljong eller svampspad. Smaka av med salt, peppar och ev mes-smör. Sjud ca 5 min. Klipp i persilja.Servera med pressad potatis, ris eller couscous
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar