Etiketter

fredag 13 februari 2009

Pepparkaksmuffins med ädelsostkräm och lingon

20 st

Använd vanliga små muffinsformar, ej amerikanska stora!

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
½ tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ dl grädde eller mjölk

Ädelostkräm:
70 g Kvibille gräddädelost
100 g Philadelphia cream cheese
1½ msk gräddfil

Garnering:1 dl djupfrysta lingon (färskfrusna)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt.
2. Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
3. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Blanda ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten.
4. Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll dem till knappt 2/3. Grädda mitt i ugnen i 15-30 minuter. Låt kallna.
5. Blanda samman ädelostkrämen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar