20 st
Använd vanliga små muffinsformar, ej amerikanska stora!
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
½ tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ dl grädde eller mjölk
Ädelostkräm:
70 g Kvibille gräddädelost
100 g Philadelphia cream cheese
1½ msk gräddfil
Garnering:1 dl djupfrysta lingon (färskfrusna)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt.
2. Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
3. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Blanda ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten.
4. Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll dem till knappt 2/3. Grädda mitt i ugnen i 15-30 minuter. Låt kallna.
5. Blanda samman ädelostkrämen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med lingon.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar