Etiketter

fredag 13 februari 2009

Parmesancrêpes med kyckling, svamp och spenat

Ingredienser 4 portioner

Crêpes
2,2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 st ägg
4 msk parmesan - finriven
0,8 tsk salt
1 msk smält smör

Fyllning
4 st kycklingfiléer
1 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
75 g skogschampinjoner, eller annan svamp
2 msk smör
100 g spenat, färsk
1 krm muskotnöt, riven
3 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde, (eller 2 1/2 dl mellangrädde)
2,5 dl parmesan, finriven, + 1/2 dl till gratinering

Crêpes är bra mat då de kan förberedas och även frysas. Kalla crêpes gratineras i 225° ca 15 minuter.

Gör så här
1. Häll mjöl i en bunke, tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg, ost, salt och smält smör.
2. Grädda 8 tunna pannkakor på medelgod värme och lägg dem vartefter på ett fat.
3. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök,skölj och skiva champinjonerna.
4. Hetta upp smöret i en panna och stek kycklingen i omgångar. Ta upp kycklingen. Fräs slutligen lök och champinjoner tills de får lite färg. Vänd ner kycklingbitarna och spenat. Smaka av med muskot, salt och peppar.
5. Sätt ugnen på 250° och grill. Lägg 3 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form.
6. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. Hit kan förberedas!
7. Häll såsen över crêpesen och gratinera tills de får färg,ca 5 minuter. Servera med en god sallad.

Källa: Allt om mat/Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar