Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Räkgryta

2 lökar
1 äpple
1 grön paprika
1 msk margarin
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 knivsudd cayennepeppar
1 1/2 dl vispgrädde
600 g räkor med skal

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Kärna ur och
tärna paprikan. Fräs löken mjuk och glansig i lite margarin tillsammans
med curryn. Rör i äpplet och paprikan och låt det fräsa en stund.
Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, pressad vitlök, salt, peppar
och cayennepeppar. Låt allt småputtra under lock ca 15 minuter. Rör om då
och då.
Är räkorna djupfrysta så tina och skala dem. Hit går det bra att förbereda i god tid. Hetta upp såsen och tillsätt grädden. Låt det koka
upp på nytt. Blanda ner räkorna och låt dem bli genomvarma men låt det inte koka. Smaka av. Servera med ris och sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar