Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Schafskäse in der Petersilienkruste mit Walnusspesto auf Feldsalat

Detta är något jag ätit som förrätt på en restaurang i Offenburg. Bombay heter den och det var gott. Och jag hittade deras hemsida och jag har på min otroligt knaggliga skoltyska kunnat översätta vad detta skulle kunna vara för något och själv kunna tillaga detta.

Schafskäse – fårost

Persilienkruste - Ströbröd med persilja

Smör eller olja
Persilja
Ströbröd
salt och peppar

Walnusspesto - valnötspesto

50g färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk valnötter
1 msk färskriven parmesan
en nypa salt
6 msk jungfruolja

- Lägg alla ingredienserna utom oljan i en mixer eller matberedare och kör ett par sekunder till det är grovhackat. Lägg över i en skål, häll sakta i oljan och rör om. Smaka av med salt & peppar.


Feldsalat - machesallad.

Skär osten i cm tjocks skivor. Vänd i persiljeblandningen. Och stekes.
Lägg machesallad på tallriken, häll peston över. Lite hackade valnötter och så den varma osten.

Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar